Vikta om globala portföljen?
Sök:

Vikta om globala portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cris

ställde för sedan frågan: Vikta om globala portföljen?

Hej.

Undrar om man ska vikta om den globala portföljen nu när det ser ut som det gör i världen och när  ex Carnegie mfl går ut och rekomenderar en viktfördelning med mindre aktier?

Sparar långsiktigt men känns fel om jag kan rädda en del pengar redan nu eller hur tänker ni?

// Cris

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bekymra dig inte

Det finns alltid något att oroa sig för. Krig och oroligheter, stolliga politiker och lågkonjunktur, klimatförändring och terrorattentat. Se bara på allt elände som har inträffat sedan 1988, då vi startade vår verksamhet. Elände som förvånansvärt många har använt som argument för att skaka på huvudet och sälja sina aktier.

Det vore förstås önskvärt att kunna förutse börsnedgångar, men det är oftast hopplöst. Och om du ändå chansar och säljer, när ska du investera igen? I stället för att tajma marknaden perfekt är det stor risk att du missar en fortsatt uppgång.

Källa: Carnegie Fonder

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Var rekommenderar Carnegie det?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  ”Råd #5” – följ länken och skrolla ner till mitten av sidan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 2. Vit pil

  Sorry, missuppfattning, trodde du frågade mig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tale
 3. Vit pil

  Nä, syftade på ”viktfördelning med mindre aktier”.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  CL

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-19 klockan 08:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.