Vikta om i dippen?
Sök:

Vikta om i dippen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Vikta om i dippen?

Hej!

Jag följer fyrahinkarsstrategin någorlunda, har bla en 90/10 och en 60/40-portfölj. Nu när börsen dippat en aning är jag intresserad av att vikta om för att få lite hävstång när det vänder. Men när jag lägger in mina siffror i Jans mall visar det sig att jag typ är tillbaka på samma siffror som vid ombalanseringen i januari.

Vilka kloka tankar finns det kring att vikta om mot högre andel aktiefonder när det dippat eller är det lika bra att ”ligga kvar” och balansera om om det sjunker ännu mer?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Daniel!

Eftersom att innan denna nedgång så har börsen tuffat på ganska bra uppåt och då har din fördelning ändrats till mer aktiefonder än utgångsfördelningen, sedan vid denna nedgång så har du som du säger gått tillbaka till fördelningen du startade med. Ser då ingen anledning att fördela om mot högre risk eftersom du valde den ursprungliga risken av en viss anledning, isåfall skulle en ombalansering ha gjorts innan denna nedgången, men det är väldigt lätt att säga nu efter att vi har sett denna nedgången.

Jag skulle säga att behåll din fördelning och fortsätt spara in och eventuellt öka sparandet nu och du vill köpa lite ”billigare”.
Sedan om det skulle sjunka med så kan du ombalansera tillbaka till ursprungsfördelningen!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-29 klockan 08:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.