Vikta över månadssparandet mot räntefonder nu ?
Sök:

Vikta över månadssparandet mot räntefonder nu ?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Per

ställde för sedan frågan: Vikta över månadssparandet mot räntefonder nu ?

Är det läge att vikta över månadssparandet i mitt ISK mot räntefonder nu, i dessa oroliga tider på börsen. Eller är det bara att köra vidare med samma fördelning ?

Har i dagsläget ett sparande i indexfonder med fördelningen 60 % Global, 20 % Sverige, 20 % Tillväxt

Min sparhorisont är ca 15 år

 

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du så lång sparhorisont hade jag inte viktat över till räntor. Jag har ungefär samma fördelning som dig och jag har oxå en sparhorisont på ungefär 15 år och kommer köra vidare med samma fördelning.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ett månadssparande i aktiefonder har man ju som någon form av buffert. Faller börsen så köper man billigare och billigare. Gör man som du så tycker jag att själva vitsen med månadssparande minskar drastiskt.

  Men OK, sover du bättre om natten så är givetvis detta rätt beslut för dig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Den lilla nedgång som varit nu säger ju inget om framtiden. Det är så oerhört många faktorer som påverkar världsekonomin, så på lite sikt är det omöjligt att förutspå. Finns mycket skrivet på bloggen om detta.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hmmm, smaksak.

Men jag har lastat ut den fjärdedel av sparandet med högst risk till räntefonder nu, ja!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-22 klockan 10:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.