Hur fungerar fördelningen i en portfölj?
Sök:

Hur fungerar fördelningen i en portfölj?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

Den här artikeln publicerades 2017-08-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur fungerar fördelningen i en portfölj?

Hejsan.

Jag har skaffat mig ett startkapital på 35.000kr och mitt sparande är tänkt att fortlöpa egentligen runt 30 år.

Har försökt sätta mig in i hela grejen senaste månaderna och undrar nu om jag tänker rätt när jag ska börja placera så frågorna lär vara dumma men utan att fråga de frågorna lär man sig inte. 2 frågor kommer nedan jag skulle vilja ha svar på.

När det pratas % i olika fonder menas det med att 15% av summan köps det fonder i t.ex LF Global indexnära, 10% i Spiltan osv osv?

Så enkelt uttryckt bör jag kunna dela upp mitt kapital på 30%, 25%, 20%, 15%, 10% och sedan fördela ut de genom att följa en nybörjarportfölj?

Tack för tiden ni tar för att svara!

Må väl

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns absolut inga dumma frågor!

Roligt att du tänker väldigt långsiktigt (30 år!). Det tycker jag är en väldigt bra inställning.

Du har svarat korrekt på din egen fråga – ja, det är procentsatsen av den totala summan du tänker gå in med som du ska allokera till de fonder du vill köpa för att sammansätta din portfölj.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-14 klockan 15:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.