Viktad Rikatillsammansportfölj efter investeringsklocka?
Sök:

Viktad Rikatillsammansportfölj efter investeringsklocka?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josef Karlsson

Den här artikeln publicerades 2017-06-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Viktad Rikatillsammansportfölj efter investeringsklocka?

Hej,

Jag har följt din blogg under en period nu och har själv sedan 2 år tillbaka börjat spara på riktigt. Efter att ha läst runt lite på nätet och olika investeringsstrategier i jakten att hitta en strategi som passar mig.
En tankte som har slagit mig gällande Rikatillsammansportföljen är om man skulle ta och vikta den efter ”investeringsklockan” för att på så vis potentiellt optimera avkastningen något. Detta kommer givet vis kräva ett något större engagemang med tätare ombalanseringar. Hur ser du på en strategi att försöka följa investeringsklockan likt detta sätt?

MVH
Josef

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att köra en variant av RikaTIllsammans-portföljen viktad efter investeringsklockan är absolut en strategi man kan göra, dock är Jans tanke med denna portfölj att man inte ska vikta om utan köra jämn fördelning hela tiden och enbart ombalansera en gång om året.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-06-14 klockan 13:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.