Vilka aktier eller fonder ska man fortsätta att köpa?
Sök:

Vilka aktier eller fonder ska man fortsätta att köpa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Remy

Den här artikeln publicerades 2017-10-10 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vilka aktier eller fonder ska man fortsätta att köpa?

Hej,

Jag har börjat köpa aktier och fonder enligt paket ”nybörjarportföljen” för 2 månader.

Jag överför pengarna till mitt konto på Nordnet varje månader.

Min fråga är att: Vilka aktier och fond ska jag fortsätta att köpa i nästa månad? Eller ska jag köpa samma stycken?

Jag tittade Jans Youtube om TRINE. Jag vill också investera i TRINE. Hur kan jag köpa aktier av Trine eller på vilket sätt kan jag investera i denna företag? Jag försökte att leta efter TRINE på list aktier på Nordnet  men det fanns inte.

Snälla svar mig,

 

Tack så mycket

 

Mvh

Remy

 

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Vanligtvis brukar köpa samma fonder månad efter månad.

Någon gång om året är det lämpligt att rebalansera innehavet så att man fortfarande har samma procentuella fördelning av innehavet som då man började spara. Tanken är att man på så sätt säljer dyrt och köper billigt, samtidigt som riskfördelningen i portföljen bevaras.

Det är också lämpligt att se över vilka fonder man köper någon gång om året. Det kan ha dykt upp nya billiga fonder på marknaden som är ett bättre alternativ, eller så kan det ha skett någon annan förändring som gör att en fond inte längre är det bästa alternativet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Trine hittar du på https://www.jointrine.com/campaign/machakos?ref=member_15559 – där kan du läsa mer om de projekt man kan investera i samt vilka villkor och risker som gäller.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Investmentbolag och indexfonder

    0
    Gravatar ikon för användaren
    BE

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-10 klockan 10:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.