Vilka Amerikanska värdepapper skall jag köpa?
Sök:

Vilka Amerikanska värdepapper skall jag köpa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Vilka Amerikanska värdepapper skall jag köpa?

Jag har en strategi som gå ut på att investera i aktier med hög och stabil utdelning, då jag i framtiden vill leva på dessa. På den svenska börsen passar XACT Högutdelande (ETF) perfekt då jag får diversifiering och hög utdelning samtidigt.

Motsvarande på den amerikanska börsen är svårt att hitta, då det exempelvis inte går att handla amerikanska ETF på Avanza och Nordnet. Blir jag tvungen att köpa individuella amerikanska aktier med utdelning för att få exponering mot denna marknad med min nuvarande strategi? Känner olust för att tappa diversifieringen.

Kontant utdelning är ett krav, då jag får mest mental tillfredsställelse av denna typ av investeringar, även om jag är medveten att indexfonder med exponering gentemot den amerikanska marknaden hade kunnat vara ett alternativ.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Invesco har en liknande ETF som XACT Högutdelande fast för S&P 500, går att handla på t.ex. Nordnet.

 

https://www.nordnet.se/marknaden/etf-listor/16405714-invesco-sp-500

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

indexfond -> sälj 4%/ år manuellt och återinvestera i samma fond.

valfritt vilken utdelningsandel du vill ha iofs och du slipper betala courtage för att återinvestera.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,

  Vad vinner jag på att sälja 4% av en indexfond och direkt återinvestera i samma fond, det blir väl +/- 0?

  Sedan håller jag med dig om att man kan investera i en indexfond och sälja 4% per år manuellt och sätta sprätt på pengarna, som ett alternativ till att leva på kontant utdelning.

  Tack!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 2. Vit pil

  Är det något jag missar? Det är ju bokstavligen 0 poäng i att sälja av delar av en fond för att sedan direkt återinvestera i samma fond? 😂

  0
  Gravatar ikon för användaren
  A

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-04 klockan 01:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂