Vilka fonder
Sök:

Vilka fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Norbert

ställde för sedan frågan: Vilka fonder

Jag sparar i Avanza Global ,SPP global och Handelsbanken Global Småbolag men vill utöka mitt sparande med en fond till och undrar om den fond ska vara nåt svensk tip SEB Sverige index eller Spiltan investmentbolag Sverige eller fortsätta med en global tech fond tip den nya Tin World tech som Avanza säljer .

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Norbert!

Tycker absolut att en Svensk fond ska vara den nästa du tar in, någonstans mellan 15-25% av din portfölj beroende på hur mycket du vill ha i Sverige. De två fonderna du nämner är båda ett bra val!

Om du vill ha in t.ex en techfond så skulle jag säga att du kan byta ut antingen SPP Global eller Avanza Global. Så slå ihop dessa två till en och lägg sedan till t.ex Avanza World Tech by TIN på kanske 10-20%.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-28 klockan 14:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.