Vilka fonder är bäst att spara i långsiktigt vid relativt låg månadsinsättning?
Sök:

Vilka fonder är bäst att spara i långsiktigt vid relativt låg månadsinsättning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Josef

ställde för sedan frågan: Vilka fonder är bäst att spara i långsiktigt vid relativt låg månadsinsättning?

Hej!

Har nu öppnat Kapitalförsäkring barn på avanza till att börja spara till mina två döttrar, 2 och 0 år. För tillfället pluggar och jag och har därför begränsade möjligheter till att sparar så mycket som jag skulle vilja månadsvis. Min fråga är vilka fonder är bäst att spara i om jag under de två kommande åren endast kommer att kunna lägga undan 400/månaden. Tanken är att jag ska köra Globala barnportföljen.

Sen när jag kan börja lägga en större summa, vilka fonder är bra att komplettera med utifrån de fonder jag köper nu?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Josef!

För att göra det enkelt för dig så kan du antingen välja endast en Globalfond, typ Avanza Global som är billigast eller Länsförsäkringar Global Indexnära.
Detta ger dig en bra riskspridning och du behöver inte fundera så mycket över om dina pengar är i trygga händer.

Eventuellt lägga in lite Sverige på t.ex. Spiltan Aktiefond Investmentbolag eller SEB Sverige Indexfond.

En bra fördelning isåfall enligt mig hade varit:

300kr i Global och 100kr i Sverige, detta ger dig en 75/25 fördelning.

När du väl börjar lägga in mer så rekommenderar jag dig att fortsätta kolla in Globala Barnportföljen och hitta inspiration därifrån!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-14 klockan 17:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.