Vilka fonder eller aktier ska jag välja hos Avanza?
Sök:

Vilka fonder eller aktier ska jag välja hos Avanza?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Julia

ställde för sedan frågan: Vilka fonder eller aktier ska jag välja hos Avanza?

Hej,

Jag ska äntligen ta tag i mitt sparande och har precis öppnat ett konto hos Avanza. Min tanke är att spara till ett mål 5-10 år. Jag har lyssnat på ”fyra hinkar-principen” och ska försöka ha det som strategi. Skulle verkligen behöva lite nybörjartips av er.

  1. Tips på fonder som jag borde välja i min portfölj? Tanken är att jag ska spara 2000 kr i månaden.
  2. Jag skulle även vilja lära mig lite mer om aktiehandel och ha en slags ”lekhink” för att testa mig fram. Hur ska jag tänka såhär i början? Råd och tips?

Med vänliga hälsningar, Julia

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Julia!

Kul att du vill komma igång!

För ett sparande mellan 5-10 år så skulle jag rekommendera dig att kolla på ”Nybörjarportföljen”, en balanserad portfölj för en medellång tidshorisont!

Men tycker det är väldigt bra att du kollar på Fyra Hinkar Strategin, en bra modell hur man kan lägga upp sitt sparande. Skulle säga att ditt sparande du pratar om nu på 5-10 år passar perfekt in i mellanriskhinken.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-30 klockan 08:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.