Vilka fonder ska man välja till sin tjänstepension hos SPP?
Sök:

Vilka fonder ska man välja till sin tjänstepension hos SPP?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christoffer

Den här artikeln publicerades 2017-03-31 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vilka fonder ska man välja till sin tjänstepension hos SPP?

Du funderar inte på att applicera din filosofi på SPPs fondutbud? Jag och många med mig har en stor del av sitt kapital låst där genom tjänstepensionen.
Jag förstår att du får många frågor likt denna, men det skulle vara uppskattat! SPP har fö en egen fondgenerator, men de förslag som kommer fram är enligt min uppfattning ofta dyra och innehåller mkt aktiv förvaltning.
Fonderna man kan välja är:

Man kan välja alla fonderna.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag har nyligen bytt till SPP för min tjänstepensions räkning.  Både Hemberg på Avanza och suveräna Småspararguiden rekommenderar entrélösningen. Den består av 70% SPP Global och 30% SPP Sverige.  
Hemberg säger att man kan lägga på en liten andel tillväxtmarknad som en krydda också om man vill. Kanske 10-15%.
Både SPP global och SPP Sverige är mycket billiga redan från början. Har du tjänstepensionen hos SPP får du dessutom rabatt på avgiften. 
 
Mvh Daniel 
 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jättebra svar. Det här visste jag faktiskt inte och kan inte annat än att hålla med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 2. Vit pil

  SPP Global innehåller tillväxtmarknader så man behöver absolut inte lägga på det extra om man inte vill ha en övervikt relativt marknadsvikten!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Henrik Tell

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-03-31 klockan 22:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂