Vilka Kina fonder finns det?
Sök:

Vilka Kina fonder finns det?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik Eliasson

ställde för sedan frågan: Vilka Kina fonder finns det?

Tjena!

Alla pratar om Kina, men hur kan jag investera där.

Är timingen god att investera i Kina nu, efter en stund med nedgång?

Emerging markets/Asia fonder känns för lite fokuserat. Finns det några bra skandinaviska Kina fond/ETF?

Tack för en jätte bra blogg!

Fredrik

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik!

Det har blivit väldigt hett att söka sig utanför västvärlden och investera, däremot så har vi väldigt svårt att få tillgång till dessa marknader i form av direktägande i aktier.
Absolut kan du ringa in till din bank och be dom köpa aktier i ett specifikt bolag, däremot kommer du få betala ett saftigt courtage.

Det finns väldigt mycket fonder som har exponering mot Kina och Asien, många Indexfonder som investerar inom Asien, exempel på en sådan är: Swedbank Robur Access Asien och även Länsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära har 72% i Asien. Finns även aktivt förvaltade fonder som placerar i Asien.

Fonder som direkt äger i Kina finns såklart också, det går bara att söka i t.ex avanza eller nordnet på Kina och du får upp en bra mängder av fonder, däremot är dom som jag hittat aktivt förvaltade med en högre avgift.

Svårt när man är i en sådan region att hitta fondförvaltare som man vill ha, då det är vad du gör när du väljer en aktiv förvaltad fond.

Jag skulle rekommendera en passivt förvaltad Asienfond istället, då får du hög exponering mot Kina till ett lågt pris.

Hoppas detta besvarade din fråga!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tusen tack för utfyllande svar! Håller med om att en passivt förvaltad index fond hade varit intressant.

  Kan du möjligen ge några fler exempel på Kina fonder som har en högre procent andel fokuserat i Kina? Jag finner ingen med över 30% i uteslutande Kina. De flesta Asien/Emergingmarkets fonder är inte så fokuserade på kina, utan mer Asien (mycket Japan) generellt.

  Tusent tack!

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Fredrik Eliasson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-22 klockan 07:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.