Vilka räntefonder för min 63 åriga mor?
Sök:

Vilka räntefonder för min 63 åriga mor?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustaf

ställde för sedan frågan: Vilka räntefonder för min 63 åriga mor?

Hej alla. Min mor, en 63 årig kvinna ska sälja av en del aktiefonder för att istället köpa räntefonder.

Jagtänkte råda henne till en ”räntetrippel” med

50 % Spiltan räntefond Sverige

25% Spiltan högräntefond

25% AMF räntefond långeV

tycker ni om detta? För mycket långa räntefonder? Vad skiljer egentligen AMF fonden ifrån IKC räntefond? Kanske bör hon bara köpa Spiltans fonder, 70% korta och 30% långa och mer aktiefonder?

Super glad för input!

Med vänliga hälsningar

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Gustaf!

Tycker absolut inte att det är för mycket långa räntefonder, ser bra ut, kör på!

Har hon tänkt lägga allt sitt sparande i räntefonder nu? Hon har troligtvis minst 20 år kvar att leva, under den tiden så kan pengarna fortfarande fortsätta växa. Men man behöver inte ha en högrisk portfölj, utan en 60/40 kanske blir bra?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nej det blir enligt 60/40 modellen. Kanske till och med 40/60. Aktiedelen kommer främst bestå av en bred global indexfond samt Spiltan investmentbolag fonden. Detta känner jag mig trygg med att rekommendera men då hon vill ha låg risk nu mot pensionen så var jag lite osäker med räntedelen så tack för din input!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Gustaf

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-06-30 klockan 17:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂