Vilka sparkonton?
Sök:

Vilka sparkonton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LiMa

ställde för sedan frågan: Vilka sparkonton?

Hej Jan och Caroline och tack för en mycket bra och lärorik blogg och framförallt podd! Hur tänker du Jan och ni andra läsare kring sparkonton?Vågar man sätta pengarna i på nischbankernas sparkonton? (med insättningsgaranti )Isåfall vilka nischbanker gillar ni?Eller skulle ni hellre välja storbankerna sparkonton trots lägre ränta, (men mer sannolikt att staten inte låter dem gå under i en bankollaps.)Eller kanske en blandning? Mvh Lisa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eftersom du använder nischbanker med insättningsgaranti så har du just insättningsgarantin upp till ett belopp av 950 000kr, så vid konkurs så kommer du få tillbaka dina pengar som understiger det beloppet.

Så länge banken har insättningsgaranti och du inte har över 950 000kr så är du lika säker som på en storbank.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-04 klockan 12:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.