Vilka sparkonton?
Sök:

Vilka sparkonton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av LiMa

ställde för sedan frågan: Vilka sparkonton?

Hej Jan och Caroline och tack för en mycket bra och lärorik blogg och framförallt podd!

 

Hur tänker du Jan och ni andra läsare kring sparkonton?

Vågar man sätta pengarna i på nischbankernas sparkonton? (med insättningsgaranti )

Isåfall vilka nischbanker gillar ni?

Eller skulle ni hellre välja storbankerna sparkonton trots lägre ränta, (men mer sannolikt att staten inte låter dem gå under i en bankollaps.)

Eller kanske en blandning?

 

Mvh Lisa

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Rebilla har ett sparkonto med 1% ränta, tycker det är rätt bra. Så länge det finns insättningsgaranti ska det vara lugnt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag har valt att inte jaga för mycket procent för spar/buffertsparande. Har en mindre del på ett Sparkonto+ hos Avanza, tycker dock personligen att du inte ska leta högst procent hit och dit då risken att du hamnar hos någon obskyr aktör är rätt hög.

Det är antagligen en väldigt liten vinst på pengarna när skatter och avgifter har dragits när vi räknar om till kronor och ören, så frågan är om det är värt att ens jaga den lilla avkastningen med pengar som ska ligga säkert?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Beror på hur mycket pengar man har.

  Jag har en halv mille på ett konto nu då jag ska köpa boende snart. Då gör det en del skillnad.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Karl

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-04 klockan 12:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.