vilken är bästa fastighetsfonden?
Sök:

vilken är bästa fastighetsfonden?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Harlad T

ställde för sedan frågan: vilken är bästa fastighetsfonden?

hej alla smarta

 

efter riksbankens räntebesked igår tänkte jag köpa lite fastighetsfond till lekhinken för att behålla tillsvidare.

tycker länsförsäkringar fastighetsfond A ser vettigast ut då den är exponerad mot Sverige och jag känner inte riktigt till alfred berg, IKC, odin osv.

LF Fastighet backade idag -3.6% så tänkte köpa för en mindre slant på måndag.

 

vilken är den bästa fastighetsfonden enligt er om ni mot förmodan har någon?

jag tror fastigheter kan vara ett bra alternativ en period framåt som komplement till SEB Sverige indexfond. och jag tänker att avgiften kan vara värt det en period. där blir dubbelexponeringar det känner jag till.

(har inga bostadslån själv)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag hade valt Swedbank Robur Fastighet för att inte enbart bli exponerad mot den svenska fastighetsmarknaden. Personligen överviktar jag dock inte fastighetssektorn (det som ingår i SEB Sverige Indexfond eller i en globalfond är tillräckligt) eftersom jag dels äger min egen fastighet, dels är sektorn högt korrelerad med marknaden i stort.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-06 klockan 17:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.