Vilken av fonderna ska jag egentligen välja?
Sök:

Vilken av fonderna ska jag egentligen välja?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon L

ställde för sedan frågan: Vilken av fonderna ska jag egentligen välja?

Hej Rikatillsammans.

Jag står i valet om att inneha Avanza Zero eller SEB Sverige Indexfond, jag vet att ni rekomenderar SEB Sverige Indexfond pågrund av att den är bredare, men Avanza Zero är ju helt gratis. Får sådan beslutsångest när det finns bra alternativ.

Jag står även i valet om att ha Swedbank Robur Access Asien eller Avanza Emerging Markets, hur stor skillnad är det egentligen på indexen de följer?

Jag innehar redan Avanza Zero och Swedbank Robur Access Asien, men funderar på att byta dessa till SEB Sverige Indexfond och Avanza Emerging Markets.

 

Med vänlig hälsning, Simon

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du ska se Swedbak Robur Access Asien och Avanza Emerging Markets som komplement till varandra. Det försnämnda följer storbolag i Asien medans medans med Avanza Emerging Markets får du med mindre marknader i utvecklingsländer osv, dvs högre risk. Dessa båda fonder kan du ha en allokering på 5% vardera av totala portföljvärdet.

Bredare fonder är alltid bättre för riskspridning så kör på SEB Sverige Indexfond framför Avanza Zero.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar på frågan.

  Då kommer jag troligtvis gå över från Avanza Zero till SEB Sverige Indexfond. Jag har lite för stor vikt i Avanza Emerging Markets för tillfället.

  Jag funderar på att förenkla min portfölj, att köra 80% Avanza Global, 15% SEB Sverige Indexfond och 5% Avanza Emerging Markets (Ev 10% SEB Sverige Indexfond och 5% Avanza Emerging Markets och 5% Swedbank Robur Access Asien)

  Hur låter det?

  Till pensionen (24 år gammal) kör jag enbart 100% Avanza Global.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Simon L

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-19 klockan 11:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.