Vilken buffertstorlek som egen företagare?
Sök:

Vilken buffertstorlek som egen företagare?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikaela

ställde för sedan frågan: Vilken buffertstorlek som egen företagare?

Jag driver eget AB sedan några år och affärerna går bra. jag har dock bara en kund men en hittills stabil och trygg sådan. För 1 1/2 år sedan började jag med 4-hinkar-strategin och antog Jans råd om att ha en buffert som täcker ca 12 månaders utgifter, den bufferten finns nu säkrad.

Ni andra egen företagare där ute, hur ser ni på er bufferthink? Exempelvis så har man ju inte rätt till A-kassa om inte bolaget avveklas eller blir vilande och vid lågkonjuktur kan det iaf i min branch (fordonsbranchen) ta ett tag innan den hämtar sig igen.

Hela min bufferthink sitter på ett sparkonto hos Avanza, men det är samtdigt ett stort belopp som jag hellre hade sett aktiverades lite mer, därav min osäkerhet kring hur jag skall tänka kring storleken på bufferthinken som just egen företagare. Jag bor i hyresrätt och har inga andra lån och går bolaget fortsatt bra så kan jag fortsätta med en bra aktieutdelning framöver också.

Vore tacksam för era erfarenheter och input.

/Mikaela

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag är egenkonsult med ett uppdrag , dvs en kund. För mig tänker jag mig att i värsta fall tar jag anställning igen och har AB:et vilande. Har aldrig varit med i fack eller a-kassa, tänker mig att jag har tjänat rätt bra på det genom åren.

Jag kör nu en egen ”räntetrippel” (spiltan räntefond / högräntefond/prior idea) sista fonden är ju inte en räntefond Men grym riskjusterad avkastning. De fonderna har jag på depå för att kunna ha vid sämre tider. Sedan har jag pensionssparandet i en KF. Just nu sparar jag inget mer i trippeln då den tänker hyfsat lång semester vid arbetslöshet.

vet inte om det hjälpte.. Mycket på sparkontot är väl bra att ha, allt för att slippa ha en chef igen kan ju inte vara dåligt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Dave för din input! Jag tänker också att worst case scenario är en traditionell anställning, men vid lågkonjuktur kan även det blir tufft. Intressant med din räntetrippel, skall se om jag kan ha något liknande.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Mikaela

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-21 klockan 17:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.