Vilken Courtageklass har ni hos Nordnet?
Sök:

Vilken Courtageklass har ni hos Nordnet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Naser

ställde för sedan frågan: Vilken Courtageklass har ni hos Nordnet?

Hej,

Jag har inte erfarenhet att köpa aktie eller ETF men behöver köpa guld hos nordnet. Hur räknas Courtage för ETF (jag har klass Liten). Vilken tabell ska man titta här? https://www.nordnet.se/se/kundservice/prislista

Jag förstår inte hur det räknas för jag räknar med 1 Eur = ungefär 11 kr, och då blir att jag förväntar mig en annan Courtage är vad Nordet räknar för WisdomTree Physical Swiss Gold.

Tack!

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Naser!

Även om man handlar i Euro så kan man också se hur mycket köpet kommer bli i svenska kronor. Och sedan är det beloppet som står under ”För dig som köper aktier för upp till XXX kronor per order” som avgör vilken courtageklass är mest lämpligt/billigast.

Hos Nordnet får man tyvärr inte byta courtageklass så ofta. Efter man bytt måste man vänta i 30 dagar innan man får byta igen. Och den nya courtageklassen gäller för samtliga konton man har hos dem.

När man månadssparar kan ’Mini’ var helt okej. Jag har det nu. Vid lite större belopp är det klokt att byta till en högre klass innan köpet och byter tillbaks igen när det är lämpligt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack Adde,
  Jag har tänkt att köpa en stor belopp på en gång nu och inte månadspara i just gulden i resten av året (även om det blir lite obalanserad i portfolion tycker jag att det är värd för att ”inte betala courtage så ofta” och ”det blir ändå positiv för det blir bara lite mer guld i portfolio och det kommer balanseras mer och mer när jag månadsparar under året i andra fonder inom portfolion som är kvar hos avanza. Hoppas att det inte är en mycket dum ide :).
  Tack för tipsen om att man kan inte byta så ofta!!

  /Naser

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Naser

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Liten, utanför Norden 0,15%, minst 49kr innebär att om courtage mindst än 49kr ska du betala 49kr.

tex du vill satsa 20000kr cir euro1818,18 (11kr:1euro).

guldETF pris euro138,03 kan du köpa 13,17st

belopp: euro138,03×13,17st=euro1818,18

courtage=euro1818,18×0,15%=euro2,7 cir 30kr Men du måste betala minst 49kr som courtage.

Du investerar 20049kr inkl. courtage för att köpa 13,17st guld ETF.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  skrev fel ”mindre än 49kr ska du betala 49kr”.
  Om du satsar 45000kr cir eur4090,90 o köper 29,64st guld etf
  euro4090,90×0,15%=euro6,14 cir 67,5kr courtage
  Du investerar 45067,5kr att köpa 29,64st guld etf

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Tack MLT,
  Det är superklart med den exempel som du gav. Uppskattar det :).
  /Nasser

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Naser

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-09 klockan 00:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂