Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?
Sök:

Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Åsa lena hägglund

ställde för sedan frågan: Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?

Är pensionär….nu….men har börjat intressera mej för att köpa lite fonder….kanske kunna dryga ut en låg pension. …..hälsar/undrar åsa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om jag förstår frågan rätt så har du startat ett ISK hos SEB och önskar spara i fonder för att dryga ut pensionen lite. Beroende på när du känner att du vill använda pengarna finns ett par olika alternativ.

 

Vill du använda pengarna om mindre än fem år är aktiefonder lite för hög risk och man kan istället satsa på räntefonder.

Tänker du att pengarna kan sparas i 5+ år kan du kika på både aktier och räntor. Jag bifogar en länk på Jans lista över de fonder han anser bäst i år, så kan du se ett par alternativ som tar ut låg avgift till bra resultat.

Bästa fonderna 2020 | Tips på bra indexfonder och räntefonder

 

Stort lycka till med allt!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-01 klockan 11:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.