Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?
Sök:

Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johan

Den här artikeln publicerades 2017-04-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vilken fond för nystartat ISK privat pensionskonto hos SEB?

Hej,

Jag har precis startat upp ett ISK-konto för privat pensionsspar på SEB och undrar om du har tips på vilken fond jag skall välja? Nu är jag satt på SEB Strategi Tillväxt Lux enligt bankmannens rekommendationer..

Tack för en bra sida!

Mvh
Johan

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johan,
Jag skulle börja med att säga att fonden du har valt inte är speciellt attraktiv, då den har en hög avgift (1.7%), det var säkerligen därför som bankmannen rekommenderade den. Jag skulle säga att det man vill eftersträva med ett privat pensionsspar är att få en fin avkastning under hela livet, varför jag skulle säga att ett index-liknande upplägg vore optimalt.

Index-fond med låg avgift är mitt tips, vet inte om de finns bland fonderna som du kan välja dock, har inte SEB.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag skulle nog tyvärr inte rekommendera att ha ett ISK för privat pensionsspar hos SEB utan rekommendera en flytt till antingen Avanza (annonslänk) eller Nordnet (annonslänk). Av flera anledningar:

  • Där finns ett större utbud
  • Bättre separering mellan ditt sparande och vanliga bank
  • Lägre avgifter
  • Bättre möjlighet till belåning
  • etc.

  Om du ändå tvunget måste ha SEB, då anser jag att de bästa fonderna är:

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-05 klockan 21:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.