Vilken företagsform ska vi äga en liten hyresfastighet i?
Sök:

Vilken företagsform ska vi äga en liten hyresfastighet i?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Victor B.

Den här artikeln publicerades 2017-04-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vilken företagsform ska vi äga en liten hyresfastighet i?

Hej. Jag och en vän har hittat ett objekt som vi är intresserade utav att köpa och hyra ut. Två fastigheter som ligger jämte varandra med två lägenheter i varje fastighet. Allting med skatter verkar otroligt rörigt…

  • Vad är den smidigaste bolagsformen?
  • Är det enkelt bolag?

Vi har inte möjligheten till att lägga in ca 40% utav handpenningen själva, därav är AB inte ett alternativ. Går det att ha privat ägande (två näringsidkare) och ha direktägande?

Allting verkar väldigt krångligt just nu… hoppas du förstår mina frågor!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle först och främst rekommendera att prata med en expert på området. Om din redovisningskonsult inte kan det, prata med Skatteverket eller branschorganisationen Fastighetsägarna.

Jag skulle säga spontant att 40 procent i handpenning låter högt. Jag själv har sedan länge en stående deal med banken om 25 procent handpenning för ett flerfamiljshus. Där spelar inte företagsformen någon roll. Skillnaden ligger dock att lagfarten blir ju högre för ett bolag än privatperson.

Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar än så just nu.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-14 klockan 10:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.