Vilken kontotyp bör jag ha för min Rika-tillsammans-portfölj? Skall den vara uppdelad på olika kontoslag?
Sök:

Vilken kontotyp bör jag ha för min Rika-tillsammans-portfölj? Skall den vara uppdelad på olika kontoslag?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria Åkerlund

ställde för sedan frågan: Vilken kontotyp bör jag ha för min Rika-tillsammans-portfölj? Skall den vara uppdelad på olika kontoslag?

Hej,

Tack för en jättebra sidan med bra och intressanta artiklar.

Jag har sedan tidigare en Nybörjarportfölj men känner att jag skulle vilja komplettera med en säkrare portfölj och skulle därför vilja flytta en del pengar till en Rika-tillsammans-portfölj.

Min fråga gäller vilken kontotyp jag skall har för min Rika-tillsammans-portfölj. I och med att det förväntade avkastningen är lägre än Nybörjarportföljen tänker jag att det inte nödvändigtvis behöver vara ett ISK-konto som är mest fördelaktigt. Undrar även om det kan vara värt att dela upp portföljen på olika konton (Sparkonto/ISK/AF) då olika delar av portföljen förväntas gå olika bra. Rimligtvis borde väl bara de delar av portföljen som har en förväntad avkastning på mer än 1.49% vara på ett ISK-konto? Vilka delar skulle det i så fall vara? Tänker jag rätt eller är jag ute och cyklar?

Jag har letat efter en artikel som svarar på min fråga men har inte hittat någon. Har någon annan koll på lämplig artikel får ni gärna länka :)

Tack för hjälpen!

Hls,

Maria Åkerlund

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Som tumregel brukar man räkna med att avkastningen ska vara minst 3% per år för att ISK ska löna sig. Förväntad avkastning på RikaTillsammans-portföljen är ca 4,5% per år. Hoppas detta hjälper :)

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-22 klockan 21:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.