Vilken portfölj ska jag välja om jag har en stor summa pengar?
Sök:

Vilken portfölj ska jag välja om jag har en stor summa pengar?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Vilken portfölj ska jag välja om jag har en stor summa pengar?

Hej,

Jag har flera hundra tusen jag vill investera. Jag vill helst välja nybörjarportföljen, men rekommenderas den även vid större belopp?

Mvh Daniel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jadå, nybörjarportföljen fungerar utmärkt oavsett belopp.

Med större belopp kan man även ha ett mer avancerat upplägg, som t ex Rika Tillsammansportföljen, vilket inte passar så bra för små belopp eftersom avgifter då äter upp en stor del av beloppet. Men ett mer avancerat upplägg är inte detsamma som ett bättre upplägg. Så satsa du på nybörjarportföljen.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

För mig är frågan snarare om man har ett större belopp, i vilken takt ska pengarna investeras på \”marknaden\”.

Är risken mindre om man delar upp och sätter in beloppen under 1-2 år, eller ska allt skyfflas in i fonder på direkten? Vad händer då om marknaden dippar efter 6 månader?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Att investera allt på en gång ger i genomsnitt bäst avkastning, eftersom man har kapitalet investerat längre tid.

  Att sprida ut köptillfällena handlar om att minska risken för att man köper vid fel tillfälle. Då slipper man vara så rädd för att marknaden dippar efter sex månader.

  Så, precis som vid många andra frågeställningar när det gäller investeringar, handlar det om att väga genomsnittlig avkastning mot risk.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Lukas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-08 klockan 10:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.