Vilken skattesats i ränta-på-ränta kalkylatorn gäller för LYSA?
Sök:

Vilken skattesats i ränta-på-ränta kalkylatorn gäller för LYSA?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nico

ställde för sedan frågan: Vilken skattesats i ränta-på-ränta kalkylatorn gäller för LYSA?

Hej,

Kanske en nybörjarfråga, men vilken av de valbara skattesatserna i ränta-på-ränta kalkylatorn här på sidan är det som gäller om jag sparar i LYSA?

Jag skall börja pensionsspara och är nyfiken på hur mycket jag behöver spara per månad för att nå mitt mål men jag vet inte vilken skattesats som gäller för LYSA (eller andra typer av sparande och investeringar).

Skatteatserna som finns som val är:

– ISK eller kapitalförsäkring 2020

– 30 % skatt + 1,2 % fondskatt

– 30 % skatt på inkomst av kapital

– Övrig ISK enligt schablon

Någon som kan ge en kort förklaring vilken som gäller när?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Lysa är ett ISK så det är det första alternativet som gäller.
Skatten för ISK kan variera lite från år till år men det brukar ligga runt 0,4%.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-10 klockan 07:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂