Vilken sparform
Sök:

Vilken sparform

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Eila

ställde för sedan frågan: Vilken sparform

Hej,

Jag har 250 000  på ett sparkonto utan ränta efter en bostadsaffärer. Är 58 år och kan låta pengarna vara under minst 10-15 år. Vilken är bästa/tryggaste sparformen inom den tidsramen.

hälsningar Ewa

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Bästa och tryggaste skulle jag säga är olika svar beroende på hur man menar. Det absolut tryggaste är att sätta pengarna på ett sparkonto med så hög ränta som möjligt och insättningsgaranti. Det ger dock inte mycket ränta även de som ger mest, så det bästa alternativet om du vill att pengarna ska växa är något annat.

Bästa sparräntan 2017 | Topplista med de bästa sparkontona

10-15 år är ändå rätt lång sikt, så att starta en fondportfölj är ett alternativ för att få mer tillväxt i det. Så att inte inflationen på ca 2% årligen äter upp summan. Jan ger förslag på tre portföljer som du kan läsa om och fundera på vilken som passar dig bäst. Överlag rekommenderas Globala Barnportföljen på 10-15 års sikt men vill man ta lägre risk är både Nybörjarportföljen och RikaTIllsammans-portföljen absolut alternativ också.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-28 klockan 12:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.