Vilken tidpunkt får man kurs för? (Avanza Global)
Sök:

Vilken tidpunkt får man kurs för? (Avanza Global)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Frida

ställde för sedan frågan: Vilken tidpunkt får man kurs för? (Avanza Global)

Hej!

Jag undrar vilken en tidpunkt man får kurs för när man köper och säljer, i mitt fall Avanza global. Om man tittar på kvittot för transaktionen så ser det ut som att man får kurs för den tidpunkt man har tryckt på köp- eller säljknappen. Men om man tittar på ”EKG” kurvan för sitt konto på Avanza så ser det ut som att att det fortsätter att röra sig några dagar efter att man har tryckt på säljknappen. Är det någon här som kan berätta för mig hur det ligger till?

/Nyfiken (och förstår inte informationen som Avanza ger)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Frida!

Kvittot för transaktionen är det som du måste gå på, allt annat blir fel.
Graferna brukar ligga lite efter, iaf en dag vad jag har märkt iaf och tycker inte att Avanzas eller Nordnets grafer funkar så bra.

På själva fonden står det att ”Affärsdagen” för köp/sälj är nästa dag, så antar då att du får kursen för nästkommande dag.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tusen tack för hjälpen Robin :)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Frida

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-27 klockan 16:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.