Vilken typ av rådgivning för bolagsformer, skatteplanering, bokföring osv?
Sök:

Vilken typ av rådgivning för bolagsformer, skatteplanering, bokföring osv?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Daniel

ställde för sedan frågan: Vilken typ av rådgivning för bolagsformer, skatteplanering, bokföring osv?

Hej och tack för en bra blogg/podd!

Jag driver sedan ett drygt år tillbaka ett eget företag där jag konsultar inom IT. Hittills har jag kört som enskild firma. Jag har tagit hand om bokföringen helt själv, vilket jag tycker har funkat bra.

Jag när också en dröm/plan om att investera i hyresfastigheter. Jag är ganska nära ett bra startkapital på nån miljon eller två. Även om det säkert dröjer något år eller två innan jag verkligen köper något så skulle jag vilja börja planera för hur det skulle kunna se ut i termer av ekonomi och bolag osv.

Nu står jag i ett läge där jag känner att jag skulle behöva ha någon kunnig att bolla med. Jag har frågor som: Om jag ska ombilda min firma till AB, vad ska jag tänka på och hur gör jag? Om jag vill investera i en fastighet, vilken är den mest lämpliga bolagsformen? Kan man kombinera båda verksamheterna i samma bolag? Hur gör jag med mina periodiseringsfonder? Om jag har bra kassaflöde från konsultverksamheten, hur för jag skattemässigt bäst över detta till tillgångar i fastigheterna? Osv. Det kan också dyka upp bokföringsfrågor då och då, men jag känner att jag kan göra det mesta av den praktiska bokföringen själv, än så länge.

Vad är jag egentligen på jakt efter för typ av rådgivare? Redovisningskonsult? Företagsekonomisk rådgivare? Revisor? Nåt annat? Hur hittar man någon som har ett lagom strategiskt perspektiv och som är oberoende?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Mejla mig på janATrikatillsammans.se så sammankopplar jag dig med företaget jag själv använder. De är en redovisningsfirma som även arbetar med den typen av rådgivning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-03 klockan 08:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.