Vilket är bäst sparande för 1 eller två år?
Sök:

Vilket är bäst sparande för 1 eller två år?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av M

ställde för sedan frågan: Vilket är bäst sparande för 1 eller två år?

Hej, jag har 110 000 kr som jag tänkt spara 1-2 år då jag tänker köpa en stuga/ ett litet hus att ha som en investering då jag har hört att fastigheter kommer öka succesivt med åren. Jag kan också då hyra ut huset o få en passiv inkomst då jag ej bor i det. Låter det som en bra ide?

Min fråga är: vilket är bäst sparande för 1 eller två år? Jag hade tänkt sätta in 50 000 på Akelius högräntekonto som ger 3 procent om året. Det saknar insättningsgaranti men jag har sparat där förut och det känns som de ej kommer gå i konkurs. Är det en bra de?

Vad ska jag i så fall ha för sparande för de återstående 60 000?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Angående bankränta ;

Själv hade jag inte tyckt det är värt att riskera 50 tkr för att få tjäna ett par tusenlappar extra, även om risken för konkurs inte är så stor.

Tyvärr finns det inte så mycket råd man kan ge för en såpass kort spartid, 1-2 år. Fonder /börsen är uteslutet då risken är alldeles för hög. Jag hade lagt dem på ett konto med bättre ränta + insättningsgaranti… Om du är säker på att du kan binda pengarna i två år kan du säkert få lite högre ränta än 0,65% vilket verkar vara standard idag.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Åsikterna går isär. Det finns argument både för och emot fastigheter.

Jan Bolmeson rekommenderar inte att man spekulerar i fastigheter:

Därför tycker jag INTE att bostaden är en bra investering

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-18 klockan 21:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.