Vilket är smartast?
Sök:

Vilket är smartast?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Halvar

ställde för sedan frågan: Vilket är smartast?

Hej Jan

Jag har en lite större summa pengar som jag tänkte köpa fonder för under 2 års tid. men till skillnad från ett månadssparande som du ofta pratar om tänkte jag köpa ett par fondandelar varje dag istället. (automatiserat). för att hamna närmare kursen.

jag överför en given summa till mitt ISK varje månad från ett vanligt sparkonto med ränta, och fonder köps automatiskt dag för dag under månaden inuti ISK kontot. detta innebär då att jag kommer konstant ligga med 1 st månadsbelopp med tillfälligt oinvesterade pengar på mitt ISK varje månad under 2 års tid. de ligger bara passivt och väntar tills att automationen köper upp beloppet dag för dag.

är detta kanske en dum strategi, det kanske är smartare att bara köpa för hela summan direkt när man gör en månadsöverföring? pengar som ligger oinvesterade på ISK beskattas ju.

Pengar på ett vanligt räntekonto får man ränta på under tiden iaf.

 

finns det någon fördel att handla fonder varje dag istället för månadsvis?

(horisont:20år)

tack för en inspirerande blogg och podd!

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Börsens trend är alltid uppåt även om det finns svackor, ibland ganska så djupa sådana.

Vårdslöst kan man säga att Börsen stiger 7 dagar av 10 och sjunker 3 dagar av 10. I ett längre perspektiv finns det därför  ingen anledning att hatta med insättningar varje dag.

I ett kort perspektiv på endast två år är det möjligt att du teoretiskt sett skulle kunna tjäna några kronor på att göra insättningar varje dag. Detta är dock högst osäkert.

Själv skulle jag aldrig bemöda mig om ett sådant upplägg.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-04-26 klockan 00:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.