Vilket konto ska jag välja?
Sök:

Vilket konto ska jag välja?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna Mörtberg

ställde för sedan frågan: Vilket konto ska jag välja?

Hej!Håller på att sätta igång en pengamaskin hos Nordnet. Har precis startat Nordnetkontot och har fått ett ISK-konto och en aktie-fonddepå där. Men vad är skillnaden på dessa konton? Om jag vill starta en månadsöverföring från en annan bank som jag sedan investerar i Nybörjarportföljens fonder, ska månadspengen då gå till ISK-kontot eller fonddepån?Alltså, på vilket konto ska jag sätta in mina pengar när jag vill sätta igång pengamaskinen?Johanna som känner sig lite ekonomiskt obildad

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Välj att föra över det till ISK-kontot. Aktiedepå kontot är ett kontot som öppnas per automatik oavsett om man väljer Avanza eller Nordnet. Så var det för mig.

Du har en årlig skatt på ISK kontot på 0,375 % (ingen vinstskatt vid försäljning av aktier/fonder med vinst) medan på aktiedepå kontot är det 30% skatt vid försäljning om du säljer en aktie/fond med vinst. Ingen årlig avgift.

De flesta idag väljer ISK.

Med vänliga hälsningar

Mattias

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Åh! Tack för svar! Nu klarnade det betydligt. : D

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Johanna Mörtberg

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-08 klockan 20:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.