Vilket konto skall man ha till nybörjarportföljen och Globala portföljen
Sök:

Vilket konto skall man ha till nybörjarportföljen och Globala portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Vilket konto skall man ha till nybörjarportföljen och Globala portföljen

Hejsan, vilket är det bästa kontot för nybörjarportföljen och den globala portföljen?

Är det ett ISK som är bäst? Eller finns det bättre alternativ?

Och hur delar man upp dem enklast på Avanza så att man kan separera sina portföljer för bättre överblick?

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johanna!

ISK är utan tvekan bäst i dagens ränteläge, läs gärna denna artikeln om just detta!

Enklast skulle jag säga att du gör två ISK, som du sedan döper den ena till ”Globala Barnportföljen” eller ”Pensionssparande”. Den andra döper du till ”Nybörjarportföljen” eller kanske ”Mellanrisk-hinken”.

Läs gärna denna artikel om ”Fyra-Hinkar-Strategin” om du inte redan har gjort det, då kommer du förstå varför jag kallar den ena portföljen för mellanrisk!

Hoppas du känner dig lite smartare nu!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så mycket för snabbt svar :)

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Johanna

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-29 klockan 15:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂