Vill ha det enkelt.
Sök:

Vill ha det enkelt.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Pernilla

ställde för sedan frågan: Vill ha det enkelt.

Vill ha det enkelt vad tycker ni om mina tankar?Jag har några dyra fonder runt 1,5% i depå som är 8- 10 år gamla aldrig satt in eller tagit ut pengar som jag tänker sälja och ta skattesmällen nu sen skaffa ett isk konto på Lysa och portionera in pengarna där under en tid kanske 60/40 sparutsikt 5-10 år.Sen skaffa varsitt konto på Lysa till barnen 90/10 sparutsikt länge.Sen har jag bytt bank LF dom rekommenderade mig att pensionsspara i en fond som heter LF bekväm A som verkar dyr så jag tänker byta den till LF globalindexnära.Sen har jag lite pengar som jag ska ha till en kontantinsats om några år som får stå kvar på sparkontot på LF med lite räntaVärkar detta helt galet eller ok vill inte lägga ner en massa jobb vill bara månads spara och att det ska sakta men säkert rulla på.Mvh Pernilla

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det låter som en utmärkt plan. Enkelt, tryggt, billigt och breda indexfonder. Lysa är en jättebra färdig produkt, jag har själv mitt medellånga sparande där. Kör på!

Om ditt medellånga sparande också är tänkt till kontantinsatsen så kan det vara bra att dra ner risken där varje år (mer ränta, mindre aktier). Det är superlätt att göra på Lysa. Samma sak när barnen börjar gymnasiet eller så.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-06 klockan 19:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.