Vill inte äga aktier längre...
Sök:

Vill inte äga aktier längre…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Stina

ställde för sedan frågan: Vill inte äga aktier längre…

Jag fick för mej få många år sedan att jag skulle hålla på med aktier. Men inser att jag kan verkligen ingenting om hur det fungerar så jag vill helst sälja av allt och investera pengarna i något annat. Hur ska jag tänka? Där är några aktier som gått back och hur gör man med dem? Ska jag bara sälja av hela mitt innehav tycker ni och sätta dem i nån fond? Ha kvar AktieInvest (har 3 depåer hos dem där det finns både aktier och fonder) eller flytta till SEB där jag har resten av min ekonomi? Lite pinsamt att man har sååå dålig koll men vill ta tag i det nu och kände att detta verkade vara rätt form att få lite hjälp…

Tacksam för all input och hjälp!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja det är bäst att sälja av allt och byta till exempelvis lysa. Kör igång ett månadssparande också om du inte redan har ett så kommer det gå bra ska du se.

Titta in även fyra hinkar principen: https://rikatillsammans.se/fyra-hinkar-strategin/

Lysa är bra för att det gör i princip hela jobbet som man lär sig på den här bloggen automatiskt till en riktigt låg avgift, man sparar tid på det också.

Mvh

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för ditt svar! Jag har Lysa där jag satte in 5000:- + månadsspar på 500:- med 60 % aktier och 40 % fonder. Men då kanske jag ska sälja av och avsluta allt på AktieInvest och sätta in dem där. Hinkarna har jag hyfsat i ordning så när som på den passiva som jag håller på att jobba på nu.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Stina
 2. Vit pil

  Kommer komma många låtsas experter som kommer snack illa om lysa. Så tänk då på detta.

  Sista 15 åren har 100% aktier gått nästan 200%. Dvs nästan 13% per år. Lysa kommer mest troligen inte vara i topplistan när det gäller bäst för ett år. Men den ger en skaplig avkastning till lägre dipp. Och man slipper jobbet som det innebär.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Dan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Lysa är Ok, men har du en lång sparhoristont så tycker jag inte du ska falla för frestelsen för just en sparrobot. Med en billig, bred global indexfond har du ungefär 1500 av världens största bolag i redan, det ger en fantastisk riskspridning redan där. Har du dock sparmål och kortare sparande så kanske en robot kan vara att föredra.

 

Jag skulle rekommendera http://www.smaspararguiden.se och deras bok, efter den så kommer du antagligen ha ett sparande som är bättre än de flesta och som är fantastiskt enkelt också :)

 

Må gott!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-15 klockan 10:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.