Vill lära mig mer om hur man handlar med aktier!
Sök:

Vill lära mig mer om hur man handlar med aktier!

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hugo Brungs

ställde för sedan frågan: Vill lära mig mer om hur man handlar med aktier!

Hej!jag är en artonårig kille som alltid varit extremt intresserad av ekonomi och hur olika marknader fungerar. Har på senare tid läst en del böcker inom området och finner det mycket spännande!jag har investerat i ett par indexfonder samt investmentbolag men känner att jag även vill lära mig hur man handlar med enskilda aktier.skulle vara mycket tacksam om ni har lite råd att ge på hur jag kan bli mer insatt i aktiemarknaden. Det jag mest är ute efter är hur man evaluerar företag för att veta vilka aktier man tror är värda att köpa. Förslag på olika böcker/videos som är bra är självklart  mycket uppskattat.Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Hugo!

Det finns en ideell förening som heter Unga Aktiesparare, föreningen jobbar för att öka medvetenheten om aktiesparande och privatekonomi för unga, där hålls utbildningar, företagsbesök mm.

Detta är exakt vad du söker, där finns också ett nätverk att kunna diskutera just aktier och andra investeringar.

Kolla upp deras hemsida: ungaaktiesparare.se

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-03 klockan 17:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.