Vinnaromviktning till Quattro Staggioniportföljen?
Sök:

Vinnaromviktning till Quattro Staggioniportföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Hugo Hardestam

ställde för sedan frågan: Vinnaromviktning till Quattro Staggioniportföljen?

Hej Jan och tack för en fin och inspirerande blogg med portföljförslag. Jag har tittat en del på Quattro Staggioni portföljen och den passar mig bra. Läste även på Mikael Sydings blogg att han rekommenderar denna strategin och med vinnaromviktning till Q.S-portföljen: Man ökar procentinnehavet i aktieandelen med 15% för varje negativt år på börsmarknaden från 25%, 40%, 55% upp till 100% men också att minska aktieandelen med 6% för varje positivt år, ned till en gräns på t.ex. 5%. Är det något man ska försöka sig på tycker du?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det är en väldigt intressant portfölj, inte den typ av strategi Jan brukar förespråka då han är mycket inne på att man inte ska behöva lägga ner tid på portföljen men om du är intresserad och känner dig kunnig kring det så är det ju ett alternativ.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-16 klockan 10:17 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.