Vinner jag något på om jag ändra fondandelar(%) på min premiepensionsfonder ???
Sök:

Vinner jag något på om jag ändra fondandelar(%) på min premiepensionsfonder ???

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas Eriksson

ställde för sedan frågan: Vinner jag något på om jag ändra fondandelar(%) på min premiepensionsfonder ???

HEJ !

JAG HAR 5 RÄNTEFONDER BÅDE KORTA OCH LÅNGA RÄNTEFONDER I MIN PREMIEPENSION. OM JAG HÖJER %-ANDELEN PÅ MINA BÄSTA FONDER OCH SÄNKER %-ANDELEN PÅ MINA SÄMSTA FONDER UTAN ATT BYTA FONDER, MÄRKER JAG NÅGON POSITIV UTVECKLING PÅ T.EX DET TOTALA 6-SIFFRIGA VÄRDET ELLER NÅGOT ANNAT POSITIVT. JAG ÄR PENSIONÄR SEN DRYGT 2 ÅR TILLBAKA. FÖRRA ÅRET GICK ALLA MINA FONDER LITE PLUS, MEN PREMIEPENSIONEN SJÖNK FRÅN KNAPPT 600 KR PER MÅNAD TILL DRYGT 500 KR PER MÅNAD. JAG VILL JU GÄRNA ”GÅ PLUS I ÅR”. SNÄLLA GE MIG LITE TIPS OM MITT ”DILEMMA”.

MED VÄNLIGA HÄLSNINGAR

SKELLEFTEBO

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan Thomas!

 

Korta och långa räntefonder är lite olika och gynnas av olika saker, det kan vara en anledning till att de gått olika bra när du tittar på dem. Värt att tillägga är även att räntefonder överlag inte har gett så hög avkastning senaste åren.

Långa räntefonder går bättre när räntan sänks medan korta räntefonder kan gynnas av räntehöjningar. I nuläget har vi väldigt låg ränta i Sverige. Menar du med ”sämsta fonder” de som har ökat minst i värde?

Kika på vilken avgift de fonder du har tar ut då det också kan påverka resultatet du fått. En räntefond bör ha extremt låg avgift, så att avgiften inte äter upp de procent den ökat med.

Finns det någon särskild anledning till att du inte vill byta eller ta bort någon fond? Om någon av de fonder du har i nuläget inte presterar kanske du inte vill ha kvar den i framtiden. Man måste inte ha heller ha fem fonder i PPM utan du kan även ha färre fonder som då får större procentandel var.

 

Hoppas det kanske redde ut något frågetecken!

 

Vänliga hälsningar

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-01 klockan 09:49 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.