Vinst i AB
Sök:

Vinst i AB

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunné Johansson

ställde för sedan frågan: Vinst i AB

Hej

Tack för en intressant sak.

Vad ska man göra med sin pengar?

 

Jag har ett AB som i år 2018 gör en vinst på ca 2,5 miljoner. Jag ar ej ut någon lön.

Är 60 + , vad ska jag göra med pengarna när man inte vill ge bort allt till staten.

Har funderat på att köpa en sem.hus i Spanien eller en fastighet här i Sverige.

Detta har jag tänkt i många år innan. Men nu har jag fått detta tillfälle att mitt AB

kan göra denna investering som senare kan skatta eventuell vinst i framtiden.

Har tänkt att satsa ca 1,5 miljon sedan låna i bank för att köpa en fastighet till

ett högre belopp ca 2,5 miljoner.

Den andra miljonen tänkte jag behålla i bolaget som backup.

(Mitt AB är inte ett fastighetsbolag, men får man investera i fastighet ändå?)

Tackar för ett eller flera råd, om jag tänker fel.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vågar tyvärr inte svara på det här på grund av just skattetekniska frågor. Mitt förslag är att du pratar med en duktig redovisningskonsult. Jag själv investerar min vinst i aktier och fonder och det är inga problem. Jag tror inte heller det är ett problem att köpa en fastighet med bolaget, varken inrikes eller utrikes. Problemet blir dock om du utnyttjar den själv, för då kommer du ju förmånsbeskattas på den.

Du kanske också behöver lägga till i din bolagsordning att bolaget kan arbeta med förvaltning av värdepapper och fast egendom, samt därmed förenlig verksamhet (som det så fint heter).

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-01 klockan 12:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.