Vinst i årsredovisning?
Sök:

Vinst i årsredovisning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elias Andersson

ställde för sedan frågan: Vinst i årsredovisning?

Tjena, hur ser man vinsten i årsredovisningen hos bolaget?

Är vinstmåttet: vinst/eget kapital  ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elias!

I årsredovisningen så brukar det kallas sista raden, t.ex i H&Ms årsredovisning står det ”Årets Resultat”.
Du kan även själv räkna ut det utan att gå in i årsredovisningen genom att på t.ex avanza se vinst/aktie och gångra det med antalet aktier så får du ut summan bolaget har tjänat.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-12 klockan 19:29 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.