Vinstpengar från fastighetsförsäljning
Sök:

Vinstpengar från fastighetsförsäljning

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sanna Hellström Kall

Den här artikeln publicerades 2017-08-14 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Vinstpengar från fastighetsförsäljning

Om 5 månader ska en ansenlig summa vinst pengar från en fastighetsförsäljning sättas in på mitt Skattekonto inför deklarationen i maj.

Vore det galet att sätta dom pengarna i fonder under tiden eller ska jag inte riskera det utan ha dom på banken till 0% ränta?

Vild och galen eller inte?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det är en mycket stor risk att sätta in öronmärkta pengar som du måste använda inom en såpass kort tidsperiod. Vi pratar ju om mindre än ett år som du ska ha pengarna igen för att betala vinstskatt. Visst kan börsen gå upp litegrann under tiden men chansen är ju stor att den också är fortsatt orolig. Det är inte värt oron tycker jag.

De pengarna ska du hellre låta ligga hos en bank som ger bättre ränta (i dagsläget verkar 0,8% vara det man kan få) som också har insättningsgaranti.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-14 klockan 15:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂