Volvoaktier köpta via Postbanken - 88
Sök:

Volvoaktier köpta via Postbanken – 88

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Dennis

ställde för sedan frågan: Volvoaktier köpta via Postbanken – 88

Har Volvo B aktier köpta 1988 via Postbanken. Dessa förvaltades av PK Banken. Dom försvann 1990. Efter år av byten och sammanslagningar blev det Nordea. Hur tusan hittar jag mitt innehav nu? Har också bytt efternamn. Har aktieägarbeviset från Volvo kvar😁

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En fundering – har du fått ta del av utdelningen från Volvo under de dryga trettio åren du ägt aktierna? Om inte, borde du, givet att du lyckas lokalisera aktierna, även inkräva utdelningen då det garanterat rör sig om en rejäl slant.

jag har inga konkreta råd på hur du ska göra, men hoppas givetvis på det bästa för dig. Skriv gärna en rad i forumet och berätta hur det går! Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Intressant fråga, har precis som Tigern inget konkret svar. Men du har rätt i att Postbanken/PK Banken numera är Nordea så det torde vara rätt väg att söka. Du verkar dock inte få något brev från Euroclear kring något VP-konto årligen? I så fall har du inget VP-konto, utan skulle aktierna finnas hos Nordea så är det på en depå. Depån måste rimligen vara kopplad till ditt personnummer så måste gå att hitta.

Med aktieägarbevis, menar du ett fysiskt aktiebrev? De verkar utfärdats för Volvo åtminstone början av 1980-talet, men sedan 1990 får inga nya utfärdas. Som jag förstått det så kan det teoretiskt vara så att du sitter med ett fysiskt aktiebrev som inte är registrerat på annat ställe än i Volvos aktieägarbok? I så fall kanske rätt väg är att kontakta Volvos Investerarrelationer-avdelning för att be dem bekräfta att dina aktier (som är numrerade) stämmer med deras aktieägarbok. När du vet att aktiebreven är giltiga så borde Volvo/din bank/nätmäklare kunna ha förslag på hur de konverteras till en depå/VP-konto och hur du tar del av din retroaktiva utdelning et.c. https://www.volvogroup.com/en-en/investors/contact-investor-relations.html

Här ett exempel på ett aktiebrev från 1984. Tänk på att det kan vara en värdehandling, så var försiktig med att fotografera et.c. tills du vet status på det!
https://www.catawiki.se/l/10280987-sweden-volvo-aktiebrev-1984#&gid=1&pid=1

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Behöver Dennis har någonting (eller födelsebevi) kan visa att han är ägare eftersom han har bytt efternamn?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-25 klockan 16:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.