Warren Buffett köper del av guldföretag Barrick Gold
Sök:

Warren Buffett köper del av guldföretag Barrick Gold

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Aen

ställde för sedan frågan: Warren Buffett köper del av guldföretag Barrick Gold

Berkshire köpte 20,9 miljoner aktier i Barrick Gold för ungefär $563,6 miljoner. Vad tror ni om det här och Buffett med tanke på hur mot han varit mot guldägande. Viktigt att poängtera att de äger en del av ett guldföretag och inte direkt fysiskt guld. Kanske det är en bättre position med tanke på att det är ett företag och är därmed dynamiskt relativt till händelser i världen snarare en statisk metall i ett valv.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Såg inte att du hade gjort ett inlägg om samma ämne :)

Tror att det är en god idé att ha både fysiskt backade ETF:er och gruvbolag.

Gruvbolag har ju väldigt hög volatilitet, det slipper man ju med fysiskt guld.

Gruvbolag är inte heller samma värdebevarare som fysiskt guld.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Stämmer det att gruvbolag är lite som hedgat guld dock? Det här var tydligen slutet av juli eller juni enligt Schiff, så han kan köpt mer innan som inte rapporterats än. Någon procent eller så av hans portfölj.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Aen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-16 klockan 14:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂