Wvensk utdelningsfond.
Sök:

Wvensk utdelningsfond.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jbl

ställde för sedan frågan: Wvensk utdelningsfond.

Finns många FIRE bloggar som bygger sin egen utdelningsportfölj med aktier.

Jag har inget intresse utav att följa enskilda bolag utan kör på fonder. Jag har bla FTSE All world high dividend yield (utdelande).

Finns det någon Svensk fond som investerar i Svenska bolag och betalar ut utdelning?

Nordnet superfond är ett alternativ men jag vill gärna få utdelning, trots att det kanske inte är skattemässigt optimalt så är det mycket motiverande att få utdelning.

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den svenska börshandlade fonden XACT Högutdelande följer Nordic High Dividend Low Volatility Criteria Index samt delar ut utdelning.

De har ganska många svenska bolag i portföljen.

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

  1. Xact Sverige följer samma index som Nordnet Sverige men har utdelning

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som andra har skrivit förut, så är det bättre att bara sälja av lite av indexfonderna man redan har varje år, eller gång man vill ha utdelning. Så slipper man återinvestera när man inte vill ha utdelningen.

Du kan fortfarande följa FIRE-bloggar, fast strunta i deras aktier, och bara följa filosofin.

Utdelningsfonder(som fokuserar på aktier med utdelning) går oftast sämre än vanliga sverige/global-indexfonder, även med utdelning inräknad.

Om du verkligen vill ha en, så är XACT Högutdelande bra. Jag hade den förut. Hade samma tankar som dig, men man får bara sämre avkastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-04 klockan 19:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.