XACT OMXS30
Sök:

XACT OMXS30

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Wilhelm Merisaari

ställde för sedan frågan: XACT OMXS30

Hej! Vad anser du om XACT OMX30? Jag läste om den i boken ”vägen till din första miljon” och tycker den verkar intressant.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

XACT OMXS30 har väldigt låg förvaltningsavgift, 0,1% placerar i de 30 största/mest omsatta aktierna i Sverige. Alltså samma index som Avanza Zero som inte har någon avgift alls och istället är en indexfond, jämfört med XACT som är en ETF.
Vid köp av ETFer betalar du även courtage precis som när man handlar med aktier. Båda ger exponering mot samma svenska storbolag.

I detta fall hade jag valt Avanza Zero av dessa två. Följer samma index men du betalar varken förvaltningsavgift eller courtage.

Om du vill läsa mer om dem:
XACT OMXS30 https://www.xact.se/etf-utbud/Aktiemarknad/XACT-OMXS30/
Avanza Zero https://www.avanza.se/fonder/vara-egna-fonder/avanza-zero.html

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-04 klockan 04:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.