Xact Sverigef Ind A1
Sök:

Xact Sverigef Ind A1

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lovisa

ställde för sedan frågan: Xact Sverigef Ind A1

Hej! Jag har sedan många år en mindre summa sparad i Handelsbankens Xact Kapitalförvaltning, Sverigef Ind A1 SEK. Eftersom det knappt är pengar jag räknar in i min ekonomi funderar jag på att placera dem i en IPS med högre risk, och lång sparhorisont.

Är det ”värt” att sälja mina andelar och skatta på vinsten för att placera dem annorlunda? Eller ska jag låta dem vara kvar trots att fonden kostar 0,65 % och inte presterat bättre än index?

 

Tacksam för svar i hur jag kan tänka!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Lovisa!

Skulle för det första råda dig att investera i ett ISK och inte ett IPS, kommer gynna dig väldigt mycket!

En fråga du får ställa dig är att om du skulle investera nya pengar nu, skulle du då ha valt den fonden? Om inte, då skulle jag absolut sålt fonden och investerat den i ett ISK istället enligt t.ex ”Globala Barnportföljen”.

Jan har också gjort en artikel om det är värt att byta till ISK från en aktiedepå eller inte, kolla in kalkylatorn här så kan du testa dig from om det passar dig eller inte!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-22 klockan 18:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.