Xetra-Gold (4GLD)
Sök:

Xetra-Gold (4GLD)

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonatan Svensson

ställde för sedan frågan: Xetra-Gold (4GLD)

Hej! En fråga till er som köper xetra gold på Avanza, tycker ni Inte att 15 Euro i courtage är en för stor slant för ett månadssparande? Hur tänker ni?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag månadssparar inte i Xetra-Gold av samma anledning. Istället väntar jag tills min guldportfölj halkar typ 4000 SEK efter i målfördelningen (15% guld) och köper då guldaktier i en klumpsumma.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Var får ni 15 euro ifrån? Var hittar jag avgifter för Xetra gold via Avanza?

På Avanzas sida om fonden hittar jag:
– avgift 0 kr
– spread 0,1 %

Men går man in på räkneexemplet står det:
– Avanzas avgifter 1%

Vilka avgifter tillkommer? Jag utgår från att courtage tillkommer. Hur är det med växlingsavgift?

Finns det någon årlig avgift?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-29 klockan 09:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.