Xetra-Gold 4GLD
Sök:

Xetra-Gold 4GLD

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kalle

ställde för sedan frågan: Xetra-Gold 4GLD

Hej,

Sökte upp Xetra-Gold på Nordnet och där står det att det klassas som ett ”Trackercertifikat” men såg att du skrev att det var en ETF på bloggen.  Såg även att Wisdomtree Physical Gold klassas som trackercertifikat på Nordnet.

Min fråga är om de har ändrat produkten eller om ”Trackercertifikat” klassas som en ETF?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kalle!

Vad jag vet så räknas ETF som ett certifikat hos bankerna, därav att det står så, inget att oroa sig för!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Undrar över hur det kommer sig att Xetra-Gold sjunker när guld sjönk med börsnedgången i förra veckan då guld generellt gick upp?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Du harr fel. Guld gick generellt ner förra veckan. Även Guld AVA och Wisdomtree Physical gold som är två andra sätt att investera i pappersguld gick ner, ungefär lika mycket.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Erik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-29 klockan 11:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.