Xetra Gold = hävstång?
Sök:

Xetra Gold = hävstång?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Simon

ställde för sedan frågan: Xetra Gold = hävstång?

 1. Hej  Vad menas med hävstång när man köper Xetra Gold? Skulle någon kunna förklara konceptet?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Xetra Gold har ingen hävstång. Hävstång innebär att en fond lånar pengar för att öka avkastning och risk, men detta är inget som Xetra Gold använder sig av.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag hittar den här informationen från Avanza ”Hävstången kan förändras under handelsdagen beroende på hur priset i den underliggande tillgången utvecklas”.

  Jag hittar en artikel (2009): ”Xact Bull och Bear har en hävstång på 1,5 gånger index. Det innebär att om Stockholmsbörsen går upp med 1 procent, så går Bullfonden upp med 1,5 procent. Omvänt, om börsen går ned med 1 procent så går Bearfonden upp med 1,5 procent.”
  https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2009/11/27/sa-handlar-du-med-havstang.html

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT
 2. Vit pil

  Har inget med Xetra Gold att göra. Xact Bull och Xact Bear är hävstångsprodukter men inte Xetra Gold.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Daniel Nilsson B

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-06-10 klockan 08:19 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.