Xetra Gold = hävstång?
Sök:

Xetra Gold = hävstång?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Xetra Gold = hävstång?

Hej,

Jag blev inspirerad av Jans 2020 portföljer som innehåller guld och skapade därför ett konto hos Nordnet för att köpa Xetra Gold.

Fälten ”Antal” (enheter?) och ”Kurs” är ju självförklarande men brevid ”Kurs” så finns det plus och minus knappar. Är detta en hävstång som man kan bruka?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nej, du ändrar kursen. Det är en börshandlad fond så du bestämmer själv hur mycket du vill köpa och sälja den för.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ok
  Tack för svar. Jag antar att man inte borde klicka på den om man inte ska sälja?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  John
 2. Vit pil

  Nu klarnade det!

  https://rikatillsammans.se/fragor/vilken-aktiekurs-ska-jag-valja/

  Jag förstår det som att min köpkurs kan accepterad eller bli nekad. Men jag har inte ändrat på den rekommenderade kursen som nordnet (?) satt.

  Ot ; tittade på kitcos historiska utveckling på guld och ser att jsg köper när priset är all time high :) ; nästan femhundra spänn för ett gram guld..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  John
 3. Vit pil

  Det handlar inte om att accepteras eller nekas. Börsen är en handelsplats mellan människor. Det måste finnas en säljare som är beredd att sälja för den kursen, respektive en köpare som är beredd att köpa. De förifyllda kurserna brukar vara de senaste avsluten, alltså den kurs som senaste affären gick för. Det är inte säkert att nästa går för samma. En gång i tiden köpte jag aktier och lade då den förifyllda kursen, men ordern kom inte till avslut på över en vecka eftersom ingen annan människa ville sälja till den kursen. Så jag fick höja mitt bud en aning.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström
 4. Vit pil

  Ja men då är ju resultatet att antingen nappar en säljare eller inte? Det är alltså en fysisk person som accepterar mitt bud? Och ett köp kan ta flera veckor eller aldrig om jag är snål och ligger under listpris så att säga?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  John
 5. Vit pil

  Ja men precis, ditt köp/din försäljning behöver inte gå igenom om du sätter en för låg/hög kurs.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-31 klockan 18:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂