xetra gold negativ avkastning enl medelscenario
Sök:

xetra gold negativ avkastning enl medelscenario

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jorgan

ställde för sedan frågan: xetra gold negativ avkastning enl medelscenario

Hej,har i samband med en bostadsaffär fått loss ett större belopp som jag vill förvalta på ett klokt sätt. Håller på att sätta mig in guld då jag förstår att det kan vara en trygg tillgång på längre sikt för att skydda mot inflation. Dock är jag nybörjare och lär mig från grunden.

Läser i informationsbladet till xetra gold (på Avanzas hemsida) att ett ”medelscenario” för rekommenderad innehavsperiod är en avkastning på -0,99%. Hur ska man tolka det här? Förstår givetvis att det inte går att säga någonting säkert om framtida avkastning. Men att förvänta sig en negativ avkastning inom rekommenderad tidshorisont känns väldigt märkligt. Borde inte förväntningen åtminstone vara försiktigt positiv?

Kan någon hjälpa mig att förstå detta? Tack på förhand

Jörgen

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Jorgan!

Det som är med just guld är att det egentligen inte avkastar någonting, utan det handlar om utbud och efterfrågan på just guld, så att anta att guld alltid ska ge en positiv avkastning varje år och på lång sikt skulle vara en helt fel uppfattning i min mening.

Guld kan absolut vara något för att hedga sin portfölj mot oroligheter men inget egentligen att ha på lång sikt för att få avkastning, detta just eftersom guld inte avkastar någonting utan endast är spekulationer.

För att börja investera så rekommenderar jag dig att läsa lite olika artiklar här på bloggen, börja med dessa:

”Fyra-Hinkar-Strategin”
”Globala Barnportföljen”
”Nybörjarportföljen”

Återkom sen gärna med lite fler frågor så svara jag eller någon annan gärna!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ok, tack Robin för svar! 🙂

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jorgan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-26 klockan 14:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.